Aký výstrih k akej postave?

07.03.2012 14:48

 

Či ste jablko, hruška alebo typ presýpacie hodiny, zrejme dobre viete, aký typ oblečenia vám sedí. Viete však aj to, že v konečnom dôsledku veľa urobí aj výstrih? Nie je pravdou, že čím hlbší tým lepší - to je iba rýchla rada väčšiny mužov - a pri výbere by ste určite mali zvážiť i typ svojej postavy. Ak totiž kamarátka hviezdi v lodičkovom výstrihu, neznamená to, že vám nemôže urobiť dva razy širšie ramená, ako v skutočnosti máte...

  • Takmer žiadny

    Iste máte v šatníku dostatok vecí, ktorých horný okraj vám siaha takmer ku krku. Ide o najbežnejší typ výstrihu, ktorý nájdeme na bavlnených tričkách, ale aj šatách či elegantných topoch a ak sa naň dobre zadívate, uvidíte jeho plusy i mínusy. Ženám s kratším či hrubším krkom môže opticky ublížiť, takisto nie je pre tie, ktoré sa snažia mierne maskovať svoje bujné prednosti. Celkom logicky tak vyplýva, že malé prsia opticky zväčší a v tomto smere je často plusom aj vzor na prednej časti topu.

 

Do guľata

Tento výstrih je snáď tým najuniverzálnejším a nájdete ho v hlbšej i decentnejšej podobe. V zásade platí, že nižšie siahajúci výstrih opticky predlžuje postavu, čiže ak máte tento cieľ, stavte na hlbšie strihnuté U. Výhodou je i priestor pre rôzne doplnky krku - či už kratšie alebo dlhšie náhrdelníky, ktoré vedia všetky topy ešte viac oživiť.

  • Obľúbené Véčko

    Pri predlžovaní postavy je majstrom výstrih v tvare písmena V, ktorý sa preto odporúča ženám s kratším krkom. Jeho ostré zakončenie takisto zvýrazňuje prsia a je len na vás, kam až bude siahať. Odhaliť ním môžete sexi jamku medzi prsiami, no ak nie je veľa, čo môžete ukazovať, skvelo sa hodí tielko kontrastnej farby, ktoré bude spod výstrihu vykúkať. Vrstvením môžete opticky dodať potrebný objem a ostrým Véčkom svoju sexi snahu ešte podporiť.

 

Neprístupne hranatá

Hranaté výstrihy patria k tým najzaujímavejším, aj keď nie príliš univerzálnym. Odhaľujú podstatnú časť dekoltu, no rovnou líniou ponad prsia dávajú jasnú stopku zvedavým pohľadom. Ako sme už povedali, hranatý výstrih nevynosia všetky ženy, pretože malé prsia celkom skrýva a opticky ich oberá o objem. Odporúča sa preto obdareným dámam a takisto tým, ktoré chcú vyvážiť nesymetrickú postavu so širšími ramenami.

  • Výstrih a lá lodička

    Takisto zaujímavý a takisto trošku zradný. Lodičkový výstrih sedí najmä štíhlejším ženám s úzkymi ramenami, ktorým mierne pridá na šírke. Keďže dolná línia je vysoko nad prsiami, dodáva im na objeme, čo je rafinovaným trikom, ako pôsobiť plnšie. Výsadou lodičkového výstrihu sú aj mierne odhalené ramená, na ktorých neraz ukážete ramienko od podprsenky.

  •  

    Na chrbte

    A čo výstrih na zadnej časti tela? Momentálne je veľmi žiadaný a ak ste jeho fanúšičkou, iste sa aj vám zdá poriadne sexi. Nájdete ho na topoch či šatách, ktoré si oblečiete nielen do spoločnosti, ale aj v bežný deň, kedy chcete vyzerať o niečo príťažlivejšie. No a vďaka Carrie zo Sexu v meste už dávno neplatí, že spod neho nemôže vykúkať podprsenka.

     

     

 

 

Share |