Detské kombinácie

07.03.2012 13:38

 

  • Práve prichádzajú do módy farby ako je béžová, biela apod. Pri deťoch sme ale zvyknutí skôr na sýte a veselé farby. Napriek tomu sa nemusíme báť obliecť aj našich najmenších do nevýrazných odtieňov, záleží len na vhodnej kombinácii.
  • Ako mamička a otecko

Áno, rovnaké farby, aké máte v šatníku vy, môžu slušať aj vašim potomkom. V dnešnej dobe sa detské oblečenie vyrába ako dokonalá kópia oblečenia pre dospelých, malé deti v tom vyzerajú roztomilo a pritom pekne.

 

  • Ako si poradiť s béžovou

Béžová je síce nevýrazná farba, ale sluší takmer každému, len zvoliť ten správny kúsok odevu. Pre deti sa svetlé farby hodia viac než tmavé, takže je to farba aj pre ne. Možno namietnete, že váš potomok najviace miluje veci v ružovej či modrej farbe, záleží na pohlaví. Ale ani to nie je prekážkou. Béžová sa totiž s týmito farbami dá veľmi dobre kombinovať.

 

  • Dievčatá

Pre dievčatá sa hodí kombinácia napr. béžového trička a tmavo ružových nohavíc alebo obrátene, ale nemusíme sa báť ani tyrkysovej alebo fialovej, či už svetlej alebo tmavej, celkový dojem bude pôsobiť veselo. K béžovej bude dobre vyzerať aj džínová sukienka, nemusíme sa báť farebných aplikácií, ktoré deti majú radi.

 

  • Chlapci

Pre chlapcov sa nemusíme báť kombinácií ako napr. tmavo modrá – biela – béžová, napríklad bielomodrá košeľa a béžové manšestráky alebo džínsy a béžové triko s bielou aplikáciou. Pokojne ale modrú vymeňte za svetlo zelenkavú alebo tmavo hnedú a hneď máte nový komplet pre vášho malého gentlemana.

 

Ďalšie detaily

Dôležitý je samozrejme aj materiál, tričká by mali byť výhradne z bavlny. Tiež je treba vziať do úvahy, kam sa s vaším potomkom vydáte, na béžovej totiž bude vidieť každý fľak.

 

  • Béžovú ale nemusíme využiť len na oblečení, ale aj béžové topánky budú vyzerať pekne, zvlášť pokiaľ bude mať napríklad vaše dievčatko béžové tričko. Ako už sme si povedali, je dôležité komplet oživiť nejakým výraznejším kúskom.

 

  • Co se týka veku, takéto kombinácie sa hodia ako pre tých najmenších, tak pre školopovinné deti. Detský šatník by mal obsahovať celú škálu farieb, je len málo tých, ktoré deti nemajú v obľubě ( čierna, šedá). Základom by mali byť kusy odevu, ktoré sa dajú kombinovať s akoukoľvek farbou – džínsy, béžové manšestráky, džínsová alebo béžová sukňa, béžový alebo biely svetrík, mikina apod. Rozhodne sa nemusíme báť, že sa to pre deti nehodí. Dôležité je, aby sa v oblečení cítili dobre a pohodlne, nesmie ich nikde škrtiť a materiál musí byť vzdušný a dobre sať pot, pretože väčšina detí ani chvíľu neposedí.
Share |